augusti 26, 2016

Tandblekning hemma

Tandblekning hemma

Vi på blekatändernahemma.com vill göra det så enkelt som möjligt för våra besökare att fatta ett informerat beslut och därför har vi bestämt oss för att skriva en liten guide om tandblekning hemma.

Oavsett varför man vill göra en tandblekning hemma så är det största skälet enligt oss att det är mycket billigare än att gå till en tandläkare.

Att göra en tandblekning hemma är ingenting svårt utan tar omkring 30 minuter beroende på vilken tandblekningsprodukt som du valt och du ser nedanför hur det går till enkelt och smidigt.

tandblekning-process1-whitening-dentaworks-150x150 tandblekning-process2-whitening-dentaworks-150x150 tandblekning-process3-whitening-dentaworks-150x150 tandblekning-process4-whitening-dentaworks-150x150

 

Guiden kommer från Dentaworks och är en generell guide om man köper från någon annan butik och man ska självklart följa anvisningarna som följer med produkten man köpt. Tänk på att inte göra samma misstag som man sett i flera serier och filmer där man låtit tandblekningsgelen sitta i för länge.

Tandblekning hemma – att tänka på

Det viktigaste när man bleker tänderna är att man följer instruktionerna ordentligt och inte låter gelen sitta i längre än vad som är rekommenderat. Om man inte följer instruktionerna finns det alltid en risk att man försvagar emaljen även om det är väldigt ovanligt.

Det tar omkring en halvtimme för att göra en tandblekning hemma även om det ibland kan finnas moment där man måste vänta innan man går vidare till nästa steg.

Om man vill göra en tandblekning hemma igen efter en kort tid är det bra om man innan detta kontaktar sin tandläkare för att se vilka eventuella problem som kan uppstå om man bleker tänderna för ofta.  Läs också igenom instruktionerna från tillverkaren av den tandblekningsprodukt som du valt för att se om det finns en rekommenderad väntetid för att göra en tandblekning hemma.

 

Skillnaden mellan tandblekning hemma och hos en tandläkare

Det finns nästan ingen eller väldigt små skillnader mellan att göra en tandblekning hemma och att göra det hos en tandläkare. Rent generellt så använder tandläkaren samma produkt men den kan ibland vara ”starkare” och då innehålla mer av det aktiva ämnet som bleker tänderna.

Flera av de tandblekningsprodukter som vi på blekatändernahemma.com rekommendera säljer även sina produkter till tandläkare så slutresultatet blir detsamma då det är samma produkt.

Den största skillnaden är annars priset där man hos en tandläkare kan behöva betala tusenlappar för att genomföra en tandblekning medans om man köper på nätet så kostar det ett par hundralappar beroende på vilken produkt man valt.